Menu

Junnubilisliigassa noudatettavat säännöt

behind-the-8-ball-1424326-1279x852

Resulttia solutions -junnubilisliiga toimii nuorten ehdoilla. Pelit aikataulutetaan löyhästi ja joukkueeseen voi ottaa mukaan uusia innokkaita jäseniä. Kaikki alkoi Tampereelta, mutta nykyisin liiga yltää Suomen joka kolkkaan.

Liigassa pelataan 8-palloa Suomen biljardiliiton virallisten sääntöjen mukaan. Pelaajien on oltava alle 18-vuotiaita tai he voivat täyttää 18 vuotta kauden ensimmäisen ottelun jälkeen. Kaikkien pelaajien on oltava samalta paikkakunnalta, mutta he voivat olla eri nuorisotaloilta tai nuorisotiloilta. Tärkeintä on, että joukkue valitsee yhden pelipaikan kaikille kotiotteluilleen.

Joukkueessa saa olla useita henkilöitä kauden aikana, mutta virallisissa otteluissa saa olla 3 pelaajaa. Pelaajat saavat pelata vain yhdessä joukkueessa kauden aikana. Jokainen kolmesta edustajasta pelaa yhtä vastajoukkueen edustajaa vastaan liigan otteluissa. Kahdella pelaajalla voi osallistua, mikäli pelaajia ei muuten riitä. Pelaajien nimiä ei ole tarpeen ilmoittaa etukäteen, koska joukkueen kokoonpano saa vaihdella kauden aikana. Joukkuemäärälle ei ole ylärajaa, joten kaikki halukkaat pääsevät mukaan. Ottelut pelataan, mikäli sarjaan ilmoittautuu vähintään kaksi joukkuetta. Tampereella koko liigakauden kattava osallistumismaksu on 50 euroa/joukkue, ja joukkueen on maksettava se ennen kauden alkua.

Maksunsa maksettuaan joukkue saa liigan järjestäjien laatiman otteluohjelman ja – pöytäkirjalomakkeet. Ottelut pelataan arki-iltoina oman kunnan alueella, ja niitä on enintään yksi viikossa. Otteluiden ajankohtaa voidaan muuttaa sopivampaan tarpeen vaatiessa. Kauden alettua joukkue pelaa ottelunsa, huolehtii tulosten kirjaamisesta pöytäkirjalomakkeeseen ja sähköpostin välityksellä ilmoittaa kotiotteluidensa tulokset.

Käytännön järjestelyt ovat liigajärjestäjien vastuulla. He huolehtivat tiedotuksesta, otteluohjelmista, tulosten päivittämisestä sekä palkinnoista. Kaikki tarpeelliset lomakkeet ja tiedot kuten ilmoittautumislomake, tulokset, otteluaikataulut, tilastot, taulukot, liigatiedotteet, ottelupöytäkirjat, 8-pallon säännöt ja ottelusiirtolomake löytyvät Tampereen liigan sivuilta, ja liigajärjestäjien yhteyshenkilöihin voi myös ottaa yhteyttää lisätietoja varten. Myös junnubilisliigan yleissivu ja Suomen biljardiliiton nettisivut tarjoavat paljon tietoa. Harjoittelun voi kukin sovittaa omaan aikatauluunsa miten parhaaksi näkee ja kaikkien halukkaiden on mahdollista löytää opetusta Suomen biljardin kärkipelaajien johdolla.

Tampereella kausi käynnistyy syksyllä, jolloin karsintaottelut alkavat. Otteluita on läpi talven, kunnes keväällä junnubilisliiga huipentuu liigafinaaliin, jossa mestaruus ratkeaa ja palkinnot jaetaan. Finaali pelataan yleensä nuorisotalon sijaan virallisessa paikallisessa biljardisalissa.