Menu

Otteluohjelmat ja otteluiden kulku

ball-8-1254592Tampereen junnubilisliiga koostuu tällä hetkellä yhdestä sarjatasosta eli mestaruussarjasta.

Otteluohjelmat alku- eli runkosarjan syyskaudelle julkaistaan joka kausi kaikkien joukkueiden ilmottauduttua sarjaan. Kevätkauden otteluohjelmat puolestaan tulevat kaikkien saataville joulutauon aikana. Liigakohtaiset otteluohjelmat julkaistaan aina Resulttia solutions -liigan verkkosivuilla ja jokaisen paikallisen liigan omalla nettisivulla. Liigan virallisen verkkosivun kautta löytää myös eri kuntien liigojen omille sivuille.

Kotijoukkue mainitaan ensimmäiseksi otteluohjelmissa. Ottelut pelataan aina kotijoukkueen omassa pelipaikassa. Kukin joukkue on itse vastuussa tulosten kirjaamisesta ja lähettämisestä. Peli- ja erätulokset julkaistaan ottelun jälkeen. Saman alkulohkon joukkueet pelaavat toisiaan vastaan joukkueiden määrästä riippuen 1-8 kertaa koko runkosarjan aikana. Liigan virallisten sivujen kautta pääsee myös näkemään kauden ottelupöytäkirjat, joissa näkyvät kaikki vastakkain pelanneet peliparit, sekä jokaisen yksittäisen pelaajan voittama erämäärä. Jos toinen joukkueista luovuttaa ottelun aikana, se myös merkitään otteluohjelmaan. Myös siirretyt ottelut mainitaan erikseen sivustolla.

Ottelut Tampereen junnuliigassa pelataan aina arki-iltaisin, ja jokainen joukkue pelaa enintään yhden pelin viikossa. Sarjaotteluiden aikataulut ilmoitetaan ennen kauden alkua. Yli puoli tuntia myöhästyneen joukkueen tulkitaan luovuttaneen. Pelaajan on tultava ajoissa vuorolleen, tai hänen kontolleen merkitään häviö. Aikataulutoivomukset huomioidaan ahdollisuuksien mukaan otteluaikatauluja laadittaessa. Ottelun aikaa voi myös siirtää joukkueiden keskinäisellä sopimuksella. Mikäli ottelulle ei näytä olevan aikaa, se aloitetaan 1-1 tilanteesta, ja voitot merkitään 1-2 tai 2-1.

Liigan otteluissa jokaisessa sarjapelissä joukkuetta edustaa kolme pelaajaa, joista jokainen pelaa vain yhtä vastajoukkueen pelaajaa vastaan. Nämä peliparit arvotaan ennen kuin ottelu alkaa, jotta pelaajat eivät voi sopia vastapelaajista etukäteen mieltymyksiensä mukaan. Kukin pelipari pelaa 8-palloa kahteen erävoittoon saakka, eli otteluiden tulokset voivat olla 2-1, 1-2, 2-0 tai 0-2.

Aloituslyönnin suorittaja kuhunkin peliin määritetään teikkauksen jälkeen. Kumpi pelaaja saa lyödä ensimmäisen erän aloituslyönnin määritetään teikkauksen voittaneen pelaajan toimesta. Tämän jälkeen muut erät aloittaa aiemman erän voittanut pelaaja, eli vuoroaloitukset eivät ole käytössä. Kun voittaa ottelun, saa kolme pistettä, kun taas tasapelistä saa yhden pisteen. Tasapeli ei ole mahdollinen ellei toisessa joukkueessa ole vain kaksi pelaajaa.