Menu

Joukkueet, vastuut ja oikeudet

Lilly-Zulfikri-Hundal-10

Joukkueen ilmoittautuessa otetaan ylös joukkueen nimi, kotipelipaikka sekä sen osoite ja puhelinnumero, ja joukkueen täysi-ikäinen yhteyshenkilö yhteystietoineen. Samasta pelipaikasta voi osallistua useampia joukkueita. Joukkueen nimi määritetään sen kotiottelupaikan nimen mukaan. Joukkueet arvotaan tai sijoitetaan alkulohkoihin maantieteellisesti. Paikkaan perustuvan nimeämiskäytännön vuoksi joukkueen kotipelipaikan voi nähdä suoraan joukkuenimestä, mikä tekee liigan seuraamisesta ja tulospäivitysten tekemisestä helpompaa. Joukkueet julkaistaan kauden alkaessa. Ne tulevat näkyviin kaikilla liigaan liittyvillä virallisilla sivuilla, kuten liigan omilla sivuilla.

Ottelutilanteessa on oltava läsnä vähintään kaksi pelaajaa kustakin joukkueesta, muutoin peli merkitään luovutetuksi. Luovutuksia saa kunkin joukkueen kontolla olla vain yksi, toisesta luovutuksesta joukkue poistetaan sarjasta. Seuraavana kautena joukkue joutuu aloittamaan alimmalta tasolta. Luovutus merkitään aina jonkun pelaajan vastuulle, ja pelaajalle, joka ei saapunut paikalle, merkitään 2-0 häviö. Pöytäkirjaan merkitään “ei vastustajaa” ja häviölukemat; pelaajan nimeä ei saa merkitä tietoihin.

Mikäli joukkue suljetaan sarjasta syyskaudella, otteluita ei laiteta kevään otteluohjelmaan, mutta syyskauden tulokset pysyvät voimassa. Jos joukkue suljetaan sarjasta kevätkaudella, aiemmat syys- ja kevätkauden ottelut pysyvät voimassa, mutta koska loppuja otteluita ei pelata kevätkaudella, ne merkitään luovutusvoitoiksi vastustajien hyväksi. Sarjasta sulkemisesta aiheutuvat luovutusvoitot kirjataan tuloksiin samalla lailla kuin muutkin otteluluovutukset.

Joukkueen yhteyshenkilö tai muut ohjaajat eivät saa neuvoa pelaajia otteluiden aikana lyönti- tai taktisten ratkaisujen suhteen. Neuvonanto on sallittua vain pelisääntöjen suhteen, mikäli pelaaja sitä tarvitsee. Otteluissa tuomareina voivat toimia ohjaajat, sillä ehdolla ettei pelitilanneneuvoja anneta.

Pelin päätyttyä joukkueen on ilmoitettava liigan tulospäivittäjälle ottelun lopputulos, pelaajien nimet sekä erämäärät. Tiedot lähetetään sähköpostitse myöhäisintään ottelupäivää seuraavana päivänä kello 18.30 mennessä. Mikäli joukkue ei toimita tuloksia määräaikaan mennessä, ottelu merkitään luovutetuksi. Tietojen on sisällettävä otteluajankohta, joukkueiden nimet, osallistuneiden pelaajien ja vastustajien nimet, kaikki erätulokset sekä lopputulos.

Protestit, jotka koskevat liigaotteluita, on lähetettävä viikon sisällä ottelusta, minkä jälkeen asia käsitellään. Kiistan syyt on eriteltävä mahdollisimman selkeästi ja monipuolisesti. Pelin aikana mahdollisesti tapahtuvia sääntökiistoja ja epäselvyyksiä varten on hyvä olla junnubilisliigan yhteyshenkilön numero kaiken varalta.