Menu

Ranking ja finaalit

348476

Osallistumisoikeuksien määristä mestaruussarjan liigafinaaleihin sekä pelisysteemistä tiedotetaan tarkemmin ennen kauden alkua.

Tampereen junnuliigan mestaruussarjan liigafinaalit voivat vaihdella joukkuemäärän mukaan. Mikäli joukkueita mestarussarjassa on ainakin kolme, pelataan runkosarjan lopuksi liigafinaalit, joiden pelipaikkana toimii yleensä mestaruussarjan runkosarjan voittaneen joukkueen kotipelipaikka. Yleensä kauden päättävän loppupelin pelipaikka on jokin Tampereen nuorisotiloista tai, mikäli on mahdollista, paikallinen biljardisali.

Kun joukkueita on enemmän kuin kaksi mestaruussarjan runkosarjassa, kauden liigafinaalien kolme parhaiten pärjännyttä joukkuetta palkitaan. Mikäli finaalitapahtumassa on ainoastaan kaksi joukkuetta, kolmas palkinto annetaan runkosarjassa kolmanneksi tulleelle joukkueelle. Siinä tapauksessa, että alkulohkoja on useampia ja runkosarjan kolmannen määrittäminen on mahdotonta tai äärimmäisen vaikeaa, on mahdollista, että liigajärjestäjät eivät jaa kolmatta palkintoa tai päättävät saajan kykyjensä mukaan.

Jos joukkueita sarjassa on vain kaksi kappaletta, ei erillistä liigafinaalia järjestetä. Runkosarjan voittava joukkue on myös Tampereen mestarijoukkue ja palkitaan liigamestarina. Erillistä liigafinaalia ei järjestetä myöskään siinä tapauksessa, että runkosarjassa on ainoastaan yksi alkulohko. Tässä tapauksessa palkitaan runkosarjan ranking-listan eli paremmuusjärjestyksen kolme parasta pelaajaa. Kun alkulohkoja on useampi kuin yksi, kunkin lohkon ranking-listan paras pelaaja palkitaan.

Pelaajien pelitulokset myös kirjataan ylös, vaikka Resulttia solutions -junnubilisliiga on joukkueille tarkoitettu biljardisarja. Nämä tulokset löytyvät ranking-listoilta, jotka perustuvat runkosarjaotteluiden tuloksiin. Ranking-listat auttavat pelaajia seuraamaan omaa ja muiden kehitystä. Kuten monissa muissakin urheilulajeissa, ranking-listat ovat perinteinen osa kilpailuja, ja kuten aiemmin mainittiin, niiden perusteella jaetaan palkintoja. Ne myös valmistavat lajista innostuneita nuoria aikuisten liigaan.

Listoja voi seurata internetissä kuntien omilla liigasivuilla myös junnubilisliigan sivujen kautta. Samalle listalle pääsevät samalla paikkakunnalla, sarjatasolla ja samassa lohkossa pelaavat pelaajat. Listoja voi tutkia päivämäärän mukaan. Kuten aikuistenkin sarjojen rankingistä, niiltä löytyvät jokaisen pelaajan sijaluku, nimi ja joukkue, sekä pelatut ottelut (lyhennetty O), voitetut ottelut (eli V) ja hävityt ottelut (H). Voitetut (+E) ja hävityt erät (-E) merkitään myös listoille, koska ottelut pelataan kahteen erävoittoon. Otteluvoitosta lisätään pistemäärään (P) kolme pistettä lisää. Klikkaamalla pelaajan nimeä voi nähdä tarkemmat tilastot ottelu- ja erätietojen kanssa.