Menu

Biljardiseurat Suomessa

Suomessa on lukuisia aktiivisia biljardiseuroja, jolla on vuosien kokemus biljardialalta. Seurat tuovat yhteen uudet ja vanhat biljardinharrastajat ja auttavat uusia jäseniä tutustumaan lajiin monien aktiviteettien avulla. Yhdistyksien historiaan kuuluu kaikenlaisia tempauksia biljardiharrastajien iloksi, kuten biljardiviikko ja junnubiliksen mestaruuspelit Suomessa.

Biljardiliiton viimeisin veto on Nuorisobiljardi-projekti, jolla pyritään vahvistamaan biljardin vakiintunutta asemaa nuorisotilojen harrastusmuotona ja vahvistaa seurojen nuorisotoimintaa ohjaamalla biljardista kiinnostuneita nuoria seuratoiminnan pariin. Seurat ovat edelleen hyvinvoivia, ja jatkavat uusien tapahtumien ja projektien kehittelyä biljardin harrastajien iloksi. Myös läsnäolo verkossa kuuluu nykypäivään, ja keskustelupalstoilta voi löytää apua kysymyksiin, sekä tietoa kaikesta lajiin liittyvästä.

Seurat panostavat kasvatteihinsa monin eri kunnianhimoisin ja menestyksekkäin projektein, ja nuorten liittyessä joukkoon myös koko lajin tulevaisuus näyttää hyvältä. Elivoimaisuus on tärkeää mille tahansa lajille, ja sen vuoksi seurat koettavat löytää uusia tapoja monipuolistaa tarjontaansa ja auttaa uusia pelaajia löytämään lajin tarjoamat mahdollisuudet ja intohimon. Suuri osa pelaajista on nykyisin aikuisia miehiä ja biljardi kaipaa monipuolisuutta siinä kuin mikä tahansa muukin pelimuoto. Intohimoiset pelaajat ovat näidenkin seurojen tärkein tekijä, ja peli- ilosta syntyy uusia tapahtumia ja keksintöjä seuraan kuin seuraan.

Nykyisin seuroissa on useita joukkueita, jotka pelaavat eri tasoilla ja säädökset aikuisten liigoissa eroavat hieman nuorten sarjasta. Pelaamaan pääsee eri divisioonissa ja divisioonat vaihtelevat niin seurojen kuin joukkueidenkin mukaan. Osallistujia on joka kaudella satoja ja joukkueita on kymmenittäin. Otteluissa pelataan joko 8-, 9- tai 10-palloa. Nuorilla on näin ollen siis erittäin hyvät mahdollisuudet jatkaa harrastustaan entistä monipuolisemmissa merkeissä seuransa suojissa.

Suomesta löytyy useita biljardista kiinnostuneita nuoria. On erittäin tärkeää, että nuoret saavat kaiken toivomansa avun ja opastuksen lajin pariin, jotta he saisivat parhaan mahdollisen kokemuksen kiinnostuksensa kohteesta. Tässä saattaa olla avuksi suuri seura, joka parantaa ryhmähenkeä, tuo yhteen samanhenkisiä ihmisiä ja saa ideat virtaamaan. Yhteiset tapahtumat tuovat uusia elämyksiä ja muistoja pelaajille parantaen seuran henkeä kokonaisuutena. Kovan työn ja panostuksen tuloksena seurat ovat tärkeitä tekijöitä muovaten siipiensä suojissa tulevia Suomen mestareita.